Återuppståndet fartkameraforum

I början på 2016 hände det en del på nätet för oss som gillar GPSer och fartkameror. Först försvan sidan speedcams.se där swordsmaker drev vårt kära forum de senaste åren ( nån kanske kan hjälpa till med historieskrivningen men jag tror den startade 2008 ) Jag upptäckte det lite försent. När jag började rota så såg jag att donmänen inte var förnyad. Jag tog kontakt med one.com som var det webhotell som hostade forumet och frågade vad det skulle kosta att betala in för domänen och webhostningen men då var det försent och kontot redan raderat. Efter det så ligger en domän i karantän en viss tid och kan bara registreras av tidigare ägare. När den blev tillgänglig för registerering den 23/3 så loggade jag in för att köpa den 06:20 på morgonen bara för att se att den redan var registrerad. För er som funderar så finns det en registrar som heter Rymdweb ( www.rymdweb.se ) där du kan lägga en beställning på en domän som är på väg att “släppas”. Det var det nån som redan visste, dock inte jag. Har via registraren varit i kontakt med den nya ägaren men det han begär för domänen kan inte jag betala så det fick bli denna istället.

Samtidigt försvan sidan speedcam.se där Kent mycket föredömligt har förvaltat arvet efter “Bonde456” för fartkamerafiler som han drev på speedcam.tk och även andra POI samlingar. Jag och flera med mig har sökt Kent för att få veta vad som har hänt. Hans domän är fortfarande aktiv, men jag tror att han hostade själv på egen server. Är det någon som vet hur det är med Kent vill jag gärna veta det.

Min plan med denna sida är att återskapa det gamla forumet. Nu sprang jag på lite problem med tekniken så jag har valt en annan plattform än phpBB som det gamla formet körde på. Jag kör med en WordPress installation med ett forumplugin som heter bbpress. Eller iallafall så börjar jag där. Jag har valt att ta med alla forum som fanns tidigare ( den 19/3-2015 enl wayback machine ) sen så får tiden utvisa hur vi förändrar det framöver. Här hittar du forumet

För transparensen skull så ska jag säga att jag även driver sidan www.gpsinfo.se som ett annat av mina sidoprojekt samt www.ollivergarden.se som är vår företagssida för vår lilla gårdsrörelse. Detta utöver min vanliga anställning.

Om du vill stötta detta projekt går det bra att swisha en krona eller två till 070-690 77 40

Er forumbetjänt

Tobias Rosén

2 kommentarer

 1. toppen, hittade sidan nyss. Ja det är väldigt tråkigt att speedcam.se i sitt ursprungliga version försvann o någon annan la rabarber på namnet o vill inte släppa det för självkostnadspris.
  Nåväl, jag har fixat en speedcam.txt för igo. Filen är tagen från csv för navigon och omgjord för att kunna läsas av Igo. Filen innehåller både hastighet och riktning. Riktningen är inte lika noggrann som Kentas gamla filer (på grad när), utan jag översatte de fyra väderstreck till grader N=1, (kawnske sak vara 0), E=90, S=180 o W=270. Det borde funka i de allra flesta fallen. En liten men viktig osäkerhet är hur man anger riktning: är det bilen färdväg eller är det kamerans syn som ska markeras. ex: Om bilen färdas i västlig riktning, ska kamerans riktning vara W (270) eller E (90).
  Jag kan fixa till det om det är 180grader fel. Vart skickar jag txt-filen?
  //Ludde

 2. Ja det var mycket som hänt sedan man var igång senast.
  Kul att någon fortsätter med arvet 🙂

  Andreas aka Bonde456

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *