Svar till: NVDB som datakälla till fartkameror

Start Forum POI Points of Intresst POI Fartkameror NVDB som datakälla till fartkameror Svar till: NVDB som datakälla till fartkameror

#781
Tobbe
Deltagare

  Henca,

  För all del, håll till godo.
  Det Du säger leder osökt tillbaka till min första tråd och första fråga – Hur korrekt/pålitlig/uppdaterad/komplett är NVDB?

  Det finns ju bevisligen fler kameror/skåp än vad som listas i NVDB.
  Följdfrågan blir då; varför är då dessa inte med? Är de inte längre aktiva?
  Det är ju allmänt känt (enl. div tidningar) att alla skåp inte är aktiva. Är det i så fall de som inte är upptagna i NVDB?

  I vägverkets fartkamera-fil finns ett attribut = NEDMONTERAD. Men för samtliga 1489 kameror är det värdet 1899-12-29, alltså ett orimligt värde.
  Det får en att misstänka att iställetför att ge ett adekvat värde här (om en kamera har tagits bort/avaktiverats) så lyfter man helt sonika bort den kameran ur filen.

  Jag undrar om Trafikverket inte, enl. direktiv, måste uppge alla aktiva kameror och inte får ha några olistade/”hemliga” kameror (ex.vis INSPIRE-direktivet).

  Du som är insatt i det här; Har du någon gång hört talas om någon som blivit rapporterad av en kamera som inte har varit listad i NVDB vid aktuell tidpunkt?

  Är nästan frestad att uppsöka en olistad kamera, med silvertejp över reg.plåten och nedfällt solskydd – bara för att testa!

  /Tobbe