Antal kameror!

Start Forum Forum för fartkameror och teknik Antal kameror!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1301
  staffanw
  Deltagare

   Antalet kameror i senaste filen är 1810, medan Trafikverket skriver generellt “drygt 1600 trafiksäkerhetskameror” och posit.se listar 1610 med senaste uppdateringen den 20/12.
   Vem har rätt och var finns de dryga 200 fler kameror som finns i filerna på denna site?

   #1303
   henca
   Moderator

    En del av de kameror som vi har i våra filer är fundament som manuellt rapporterats in men ännu inte blivit driftsatta. Det kan också vara så att vi har någon eller några dubletter från manuella rapporter och NVDB. Sist men inte minst ligger det nog kvar ett antal kameror i vår databas som har tagits ur drift.

    När det gäller bortstädandet av gamla kameror som inte längre finns är vi helt och hållet beroende av manuella rapporter.

    I skrivande stund har vi 1901 kameror i vår databas.

    m v h Henrik

    #1304
    henca
    Moderator

     Som alltid med information så gäller att information är en färskvara. Enligt NVDB som drivs av Trafikverket så driftsattes 20/12 8 nya kameror och därmed var totalt 1801 kameror i drift. “Drygt 1600” kameror var det i slutet av mars i år. Senaste året har det kommit upp drygt 200 nya kameror. Det blir i genomsnitt ungefär fyra nya kameror i veckan.

     Så hur förklarar man då skillnaden mellan de 1901 kameror som finns i vår databas och de 1801 kameror som finns i NVDB? Det skiljer ju ändå 100 kameror! Jag vet inte exakt, men en grov gissning är att vi har 20 dubbletter, 30 manuellt inmätta fundament som ännu inte blivit driftsatta och 50 gamla kameror som numera är tagna ur drift.

     m v h Henrik

     #1305
     staffanw
     Deltagare

      Absolut är information färskvara och så sent som den 10/12 skrev Trafikverket “drygt 1600” så jag kom inte med gamla uppgifter. 🙂 Det känns väl ganska skönt att skillnaden nu har halverats och jag har nog hellre några kameror för många än för få!

      #1306
      henca
      Moderator

       Med reservation för att någon kamera kan ha monterats ned sen den 10/12 så ser man i data från NVDB att det den 10/12 sattes upp en ny kamera och att det därefter fanns 1762 aktiva kameror.

       Även om vår databas är ganska komplett när det gäller antal och positioner har den dock även fler brister än kvarvarande borttagna kameror. Även när någon väg byter hastighet är vi helt beroende av manuella inrapporteringar för att korrigera positionernas tillhörande hastighet.

       m v h Henrik

      Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.