Falska användare

Start Forum Diverse forumfrågor Falska användare

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2073
  Ibasto
  Keymaster

   Under hösten har antalet falska användare återigen ökat markant. Jag rensar bort 30-50 användare i veckan. Det som är nytt nu mot tidigare är att många av dessa har @gmail adresser.

   Normalt sett så är det väldigt lätt att identifiera en falsk användare för att det tex är en .ru mailadresser eller nått kopplat till casino eller likande. Med gmail är det lite svårare men med “namndelen” av mailen adressen och användarnamnet så kan man vara skapligt säker på att det inte är en användare som hör hit till vårt gäng.

   Ska erkänna att jag inte lägger allt för många sekunder på att utvärdera resp användare så det finns risk att jag tar bort även legitima användar. Skapa en ny och skicka ett meddelande till mig om jag har råkat tagit bort din användare

   Anmäl om ni ser spam så får vi rensa

   Sköt om er
   Ibasto

   #2082
   ludde28
   Deltagare

    Ett elände.
    hoppas att jag inte blir utränsad.

    #2083
    Ibasto
    Keymaster

     Nej det är nog ingen fara 🙂

     vi får kämpa på fär att hålla forumet rent. Jag fattar faktiskt inte varför man gör det här men nått fuffens är det ju helt klart. För nått år sen hade vi en ryss som spammade i trådarna väldigt mycket men merparten av dessa användare postar aldrig nått.

     #2084
     henca
     Moderator

      Gissningsvis skapar de användare som sedan får ligga inaktiva ett tag för att inte dra till sig uppmärksamhet. Sen plötsligt en dag postar dessa användare inlägg med länkar som lurar folk att klicka sig in på olämpliga sidor.

      De stackare som klickar drabbas sedan av t ex ransomware eller kanske används deras datorer till att skicka ut stora mängder spam utan att de själva märker något.

      m v h Henrik

     Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.