Se kameror på karta?

Start Forum POI Points of Intresst POI Önskemål och utveckling Se kameror på karta?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #306
  Ibasto
  Keymaster

   Fråga på mailen /Ibasto

   Finns det någon möjlighet att se var kamerorna står i kamerafilen? Jag har lite koll på kamerorna i närområdet och tänkte se om det saknas flera.

   Posit har en kartfil man kan titta på som täcker hela Sverige. Finns samma möjlighet här.

   /Fredrik

   #310
   henca
   Moderator

    Det finns en möjlighet att få ut en kml-fil från databasen. En gång gick det även att med hjälp av google maps presentera kml-filen genom att ange URLen till kml-filen som ett argument i URLen till google maps. Tyvärr har google tagit bort det stödet för kml-data via URL, men man kan fortfarande presentera en kml-fil på google maps.

    Stegen blir då:

    1) Ladda ned kml-filen med hjälp av följande URL:
    http://poi.fartkameraforum.se/www/kml.php?selected_database=fartkameror

    2) Om filen under nedladdningsprocessen fått något dåligt namn som kml.php, döp om den till något lämpligare som t ex fartkameror.kml

    3) Gå till google maps, välj menyn och i menyn “Dina platser”, flik “Kartor” och välj där “Skapa karta”. Välj sedan “importera” och ladda upp kml-filen.

    Vips har du fått en egen karta med alla kameror markerade. Man kan till och med dela ut länken till andra, här kommer länken som jag just skapade:
    https://drive.google.com/open?id=1P3xpP-MBLwINMGiQLXXFCOSk5Bs&usp=sharing

    Det tråkiga är att kartan får det innehåll som kml-filen hade när man laddade upp den. När det sedan tillkommer nya punkter måste man skapa en ny karta. Kanske börjar jag bli gammal, men jag tycker att det var bättre förr. Då kande man ge en URL till google maps som ständigt innehöll det senaste.

    m v h Henrik

   Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.