Svar till: IGO 8

Start Forum Diverse forumfrågor IGO 8 Svar till: IGO 8

#159
henca
Moderator

  PHPOI är som sagt förberett för att relativt enkelt kunna lägga till stöd för ytterligare GPS-format. Stöd för något nytt format kräver tre förutsättningar:

  1) En specifikation för hur formatet fungerar. Om man har tur och formatet bygger på läsbar text kan det gå att läsa från en befintlig fil. När det gäller csv-formaten för Garmin och Navman är det exempel på enkla text-filer. Däremot TomToms ov2-format är binärt och hade inte gått att implementera utan en ordentligt skriven specifikation.

  2) Någon som vill, kan och har tid att implementera det nya formatet. Den personen måste då förutom format-specifikationen även ha lite kunskap om php-programmering. Det brukar vara jag som lägger till stöd för nya format, men PHPOI är opensource och jag tar gärna emot patchar med ny funktionalitet också.

  3) Någon som har möjlighet att testa den nya funktionaliteten.

  Då det sällan blir rätt vid första försöket brukar punkt 2 och punkt 3 ovan bli en iterativ process med flera försök till implementation som sedan måste testas. Snabbast går det då att få fram ett nytt format om personen som implementerar formatet har tid att lägga på detta arbete under samma dagar/veckor som personen som testar formatet. Allra enklast blir det om personen som implementerar formatet själv har möjlighet att testa.

  m v h Henrik