Svar till: Se kameror på karta?

Start Forum POI Points of Intresst POI Önskemål och utveckling Se kameror på karta? Svar till: Se kameror på karta?

#310
henca
Moderator

  Det finns en möjlighet att få ut en kml-fil från databasen. En gång gick det även att med hjälp av google maps presentera kml-filen genom att ange URLen till kml-filen som ett argument i URLen till google maps. Tyvärr har google tagit bort det stödet för kml-data via URL, men man kan fortfarande presentera en kml-fil på google maps.

  Stegen blir då:

  1) Ladda ned kml-filen med hjälp av följande URL:
  http://poi.fartkameraforum.se/www/kml.php?selected_database=fartkameror

  2) Om filen under nedladdningsprocessen fått något dåligt namn som kml.php, döp om den till något lämpligare som t ex fartkameror.kml

  3) Gå till google maps, välj menyn och i menyn “Dina platser”, flik “Kartor” och välj där “Skapa karta”. Välj sedan “importera” och ladda upp kml-filen.

  Vips har du fått en egen karta med alla kameror markerade. Man kan till och med dela ut länken till andra, här kommer länken som jag just skapade:
  https://drive.google.com/open?id=1P3xpP-MBLwINMGiQLXXFCOSk5Bs&usp=sharing

  Det tråkiga är att kartan får det innehåll som kml-filen hade när man laddade upp den. När det sedan tillkommer nya punkter måste man skapa en ny karta. Kanske börjar jag bli gammal, men jag tycker att det var bättre förr. Då kande man ge en URL till google maps som ständigt innehöll det senaste.

  m v h Henrik